Temporada de Llicències Federatives 2019

Notícies - 09/12/2018

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha iniciat la nova temporada de carnets per al 2019, amb el nou pla de carnets i assegurances per als federats. Cal tenir en compte que la validesa del carnet federatiu del 2018 expira el 31 de desembre de 2018. El carnet federatiu per al 2019 començarà a ser vàlid l’1 de gener, encara que s’hagi expedit abans. Totes aquelles persones que estiguin interessades en federar-se ho poden fer a través del Grup Excursionista Amics de l'Esport tal com s'explica més avall.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Novetats per al 2019

Pel que fa a les millores generals cal destacar:

 • Pel que fa a la Responsabilitat Civil, s’augmenta el límit per sinistre a 1.000.000 €
 • S’incorporen noves activitats cobertes per l’assegurança:
  o Marxa aquàtica en les modalitats A, B, C, D i E
  o Pont tibetà en les modalitats C, D i E
  o Esquí de rodes (skiroller) en les modalitats D i E
  o Estel de neu (snowkite) en les modalitats D i E
 • El còmput de set dies de comunicació es comptarà a partir de la data en què es pugui comunicar el sinistre de l’accidentat, no des de la data de l’accident
 • S’incrementa un 25% el capital de trencament de dents i odontologia (de 240 a 300 €)
 • Es cobreixen els accidents ocorreguts en una població quan els senders la creuen i l’accident es produeix en el tram urbà del sender o quan una prova transcorre parcialment per una població
 • Nova proposta de modalitat MUNTANYA PLUS:
  o Es triplica el capital de mort per accident i mort no accidental durant la pràctica esportiva
  o Sobre el capital de mort, s’anticipa la liquiditat ràpida de fins a 5.000 € per despeses justificades de sepeli

Aspectes destacables de la nova temporada:

 • Número d’atenció telefònica gratuït a Espanya (900 120 180). Es manté el número de l'estranger (00 34 934 957 662). 
 • Es manté la tarifa familiar pels carnets federatius dels menors amb caràcter anual. S’aplica un 20% de descompte en la quota de l’assegurança d’un menor de 18 anys que es federi, fill d’una parella federada. Si la parella té més d’un fill menor de 18 anys que es federi, s’aplica un 35% de descompte en les seves quotes de l’assegurança.
 • Es cobreixen els accidents en viatges a l’estranger que es produeixin durant els 90 dies consecutius des del moment en què se surti d’Espanya.
 • Es mantenen les condicions de primes i capitals augmentades considerablement fa dos anys.

Novetats incorporades en la temporada anterior:

 • Es cobreixen els accidents dels federats durant les estances en refugis amb motiu de la pràctica esportiva.
 • Es cobreix el rescat i l'assistència sanitària de caràcter urgent, tot i que no sigui derivada d'un accident.
 • S'amplia el termini de cobertura dels accidents en viatges a l’estranger. Passaran a estar coberts els accidents que es produeixin durant els 90 dies consecutius des del moment en què se surti d'Espanya i no de la província del domicili habitual del federat.
 • Pel que fa a la modalitat D, cobreix tot el món, incloses les zones desèrtiques i selves, llevat d’activitats realitzades per sobre dels 7.000 m o en zones polars o que requereixin permisos d'expedició o d'autorització governativa.
 • En la modalitat D, no tindran cobertura les declaracions de sinistres efectuades per sota dels 7.000 m derivats d'accidents ocorreguts o per mals derivats d'estances per sobre dels 7.000 m.
 • Es requerirà documentació annexa per les condicions especials de la modalitat E.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

App del carnet federatiu

La FEEC disposa d'una aplicació per a tauletes i telèfons mòbils que permet la identificació dels federats directament amb els seus propis dispositius, accedir als aventatges per als federats i consultar rutes i disponibilitat dels refugis entre altres (https://www.feec.cat/noticia/la-feec-estrena-nova-app/).

Descarrega gratuïtament l’APP de la FEEC i porta el Carnet Federatiu sempre a sobre. És gratuïta i està disponible a Google Play i App Store:

Android Google Play

IOS APP Store 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Habilitació del carnet federatiu per la FEDME

L’habilitació del carnet federatiu és la seva validació per part de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME). Abonant la quota corresponent, el posseïdor del carnet podrà gaudir a més de tots els avantatges de la FEEC, d’aquells que ofereix la FEDME.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Com federar-se?

Per aconseguir el carnet federatiu cal ser soci d'una entitat afiliada a la FEEC. Si no ets soci del Grup Excursionista Amics de l'Esport te'n pots fer omplint el formulari que et proporcionem i federar-te amb nosaltres. A més a més de tramitar-te la llicència, fent-te soci del grup excursionista rebràs informació i podràs gaudir de descomptes en les activitats i caminades que organitzem al llarg de l'any. El preu de la quota anual de soci és:

 • Soci individual: 15 €/any (major d'edat); 9 €/any (menor d'edat)
 • Socis familiars: El primer soci paga la quota entera que li correspongui. A partir del 2n soci familiar s'apliquen 6 € de descompte a cadascun --> 9 €/any (major d'edat); 3 €/any (menor d'edat).

PREUS I COBERTURES:

Taula de Preus 2019

Pots consultar quina és la modalitat de llicència que millor s'ajusta al tipus d'activitat que realitzes i els preus i cobertures a la taula de preus. Existeixen diferents tipus de modalitat per federar-te:

 • Modalitats A, B, C, D i E: Els preus, ambit geogràfic i activitats cobertes per la llicència depenen de la categoria d'edat de la persona federada [SUB-14 (fins als 13 anys), SUB-17 (de 14 a 16 anys), SUB-18 (17 anys), MAJORS (a partir de 18 anys)] així com de la modalitat de llicència (A, B, C, D, E) escollida dins de la categoria d'edat. La categoria MAJORS pot escollir totes les modalitats, la categoria SUB-18 pot escollir totes les modalitats excepte la E, i les categories SUB-14 i SUB-17 poden escollir només les categories C i D. Cada categoria inclou les activitats especificades a la taula més les de les categories inferiors.
 • TARIFA MUNTANYA PLUS: Només per categories SUB-18 i MAJORS. Igual que les modalitats anteriors però es triplica el capital de mort per accident i mort no accidental durant la pràctica esportiva. Sobre el capital de mort, s’anticipa la liquiditat ràpida de fins a 5.000 € per despeses justificades de sepeli.
 • TARIFA FAMILIAR: Només per categories SUB-14, SUB-17 i SUB-18. S’aplica un 20% de descompte en la quota de l’assegurança d’un menor de 18 anys que es federi, fill d’una parella federada. Si la parella té més d’un fill menor de 18 anys que es federi, s’aplica un 35% de descompte en les seves quotes de l’assegurança.
 • Llicència FEEC sense assegurança: Per poder tramitar aquest tipus de llicència federativa cal que la persona tingui contractada una assegurança amb les cobertures exigides a la normativa esportiva vigent, i de forma especial del Real Decreto 849/1993 de 4 de Juny on es determinen les prestacions mínimes de l’assegurança esportiva obligatòria, i de l'article 152.1 del Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya. També serà necessari acreditar-ho amb un certificat segons el model disponible a l’àrea privada i a les oficines de la FEEC.

INSTRUCCIONS I FORMULARIS:

A continuació es proporcionen els formularis per imprimir amb les instruccions i la documentació que cal omplir i fer-nos arribar per poder-te tramitar la llicència:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Trobareu tota la informació ampliada i actualitzada de les novetats d’aquesta temporada, els preus i cobertures del carnet federatiu 2018 al següent enllaç:

https://www.feec.cat/feec/llicencia-federativa/

Des del Grup Excursionista Amics de l'Esport en posem a la vostra disposició per tota aquella ajuda que necessiteu per poder obtenir el carnet federatiu. Ens poder preguntar qualsevol dubte a amicsesportmassanet@gmail.com